U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Glas in lood in opdracht

 

Ravotte is een kleinschalig glas in lood atelier, dat in nauwe samenwerking met De Witte Raaf en meerdere zelfstandige glazeniers zowel grote als kleine opdrachten kunnen uitvoeren. Wij maken traditionele en moderne glas in lood ramen voor bovenlichten, deuren en voorzetramen (tegen inkijk). Service staat bij ons voorop: glas in lood is handwerk en daar hangt een prijskaartje aan. En dus mag u van ons een kwaliteitsproduct verwachten. Omdat wij met meerdere glazeniers werken kunnen wij met een relatief korte levertijd werken.

 

 Onze werkwijze

Als de maten bekend zijn en u weet globaal of het een traditioneel of juist een kunstzinnig ontwerp gaat worden, dan ontvangt u van ons vaak nog dezelfde dag een offerte. Eventueel komen wij vrijblijvend langs voor exacte maatvoering, glaskeuze, 1e ontwerp en kleur- en plaatsingsadvies. Wij maken digitaal enkele voorbeeldontwerpen, zodat u een goed beeld krijgt hoe het raam er ingekleurd uit gaat zien.

Het traject van idee naar uitvoering verloopt daardoor soepeler en u heeft rustig de tijd om zorgvuldig het mooiste en beste ontwerp met bijpassende kleuren uit te kiezen. Wij adviseren u uitgebreid over het hele traject van ontwerp, glas- en kleurkeuze tot het glas in lood paneel klaar is.

Onze levertijd is, afhankelijk van vakantie en drukke periodes 4 tot 5 weken. Tegen een opslag is een snellere levertijd mogelijk. 

Wij werken zoveel mogelijk met milieuvriendelijke stoffen en hergebruiken vrijwel al het restmateriaal. Glasafval kan bv. gratis opgehaald worden om te gebruiken in o.a. mozaïeken.

 

Prijsindicatie

De prijs van een glas in lood paneel is afhankelijk van:

  • De grootte van het paneel, hoogte x breedte
  • Het soort glas: onze prijzen zijn gebaseerd op standaard art-glas. Bij het fraaie mondgeblazen en handgetrokken glas geldt een opslag
  • De bewerkelijkheid van een paneel. Veel kleine ruitjes en ronde en schuine vormen maken een paneel tijdsintensiever

Als meerdere ramen identiek zijn, is er minder snijwerk en kunnen wij een korting geven van 5 – 10%.

De basisprijs voor een glas in lood paneel met standaard art-glas en basisontwerp is per m² € 425,-, exclusief btw. Het goedkope BTW tarief geldt op glas in lood ramen in isolatieglas: 21% over het materiaal en 9% over de gewerkte uren. Wij rekenen met een minimum oppervlakte voor een paneel  van 0,5 m².

 

breedte

hoogte

opp

            €

400

800

0,32

€ 136,00

 Voorbeeldberekening

Onze locatie

In de beginfase van de opdracht is een bezoek aan ons atelier zeker de moeite waard. Ons ruime atelier ligt centraal op de WagenWerkPlaats, achter het Centraal Station Amersfoort. De fraaie historische gebouwen (rond 1904) zijn in volle glorie gerestaureerd. U kunt dan gelijk zien hoe we werken en uw keus maken uit glaskleuren en –soorten.

Op 19 december 2014 onthulde burgemeester Lucas Bolsius feestelijk het monumentale glas in lood raam dat in onze ateliers gemaakt is.